Vejledning om hår:
Her finder du vejledning til din hårtype, som er inddelt i: Fint hår, medium-tykt hår og kraftigt hår.
Generelt for alle hårtyper er det vigtigt at vide, at når sol og sommer står for døren, bør du beskytte dit hår. Det er almindelig kendt, at solen bleger dit hår, men at det bliver decideret forbrændt, er nok noget de færreste tænker over, fordi det ikke opleves som smerte. Til gengæld kan du se, at håret mister glansen og bliver tørt og skrøbeligt at røre ved. Så brug en solspray, der beskytter hår- og hovedbund. Brug solshampoo, hvis du også bader meget i swimmingpool. Shampooen er også god at have med i svømmehallen, da den renser klor ud af håret, som ellers vil udtørre hår- og hovedbund ekstremt meget.

Til det fine hår:
Pleje: **
Vælg en volumenshampoo, som giver en tættere hårstruktur ved hjælp af ingredienser, der omslutter det enkelte hårstrå og gør det tykkere. Har dit hår tendens til at klaske sammen af conditioner/balsam, så styr uden om de silikone- og olieholdige varianter, der tynger for meget i det fine hår. Conditioner/balsam er vigtig, fordi den beskytter hårstrået ved at udglatte skællaget efter hårvask, men brug den eventuelt kun i længderne, hvor håret er mest slidt og udsat, eller vælg en leave-in-variant. Har du fint, krøllet hår, så brug fugtgivende plejeprodukter og styl dig til volumen. 2-4 gange om måneden bruger du en hårkur til volumen, som skal virke 5 minutter i håret efter hårvask. Så giver du håret intens pleje, uden det går ud over fylden, men håret bliver blankt og mere modstandsdygtigt over for styling, farvebehandlinger, sol og vind.
Styling:**
Gå efter en mousse med let hold, en volumenspray eller en saltvandsspray. Faktisk er alt på spray godt til det fine hår, da det begrænser mængden af produkt og tynger mindre.
SOS:
Bedste SOS-produkt til det fine, glatte hår er en tørshampoo, der giver struktur, hold og fylde. Tørshampoo kan bruges regelmæssigt til at pifte volumenen op, men bruger du tørshampoo dagligt, skal du også vaske hår dagligt, da for meget produkt ødelægger hårets fylde.

Til det medium-tykke hår:
Pleje:
Vælg en fugtgivende shampoo, som plejer håret uden at tynge det. Har du farvet hår, kan du også vælge en shampoo til farvet hår. Brug conditioner efter hårvask, så håret får pleje og beskyttelse. Brug den i længder og spidser og skyl den grundigt ud. 1 gang om ugen bruger du hårkur efter vask, fx fugt-hårkur eller til farvet hår - eller evt. repair hvis håret er ødelagt af lyse striber. Lad kuren sidde 5 minutter og skyl grundigt. Det er vigtigt, at hårkuren får lov til at virke i 5 minutter, så den intense pleje kan nå at trække ind i skællagene. Håret bliver mere blankt og modstandsdygtigt over for ydre påvirkninger og farve-/permanentbehandlinger.
Styling:
En god omgang føntørring er det bedste stylingtip til medium-tykt hår. Du kan slippe godt fra de fleste stylingprodukter, men bruger du ikke føntørrer, bliver dit hår nemt tungt og kedeligt at se på. I værste fald vil det også kruse. Tager du dig til gengæld tid til at tørre det ordentligt igennem, får du et lækkert, fyldigt drømmehår med god bevægelse.
SOS:
Normalt hår har tendens til at se lidt mat ud fra naturens side, hvilket ikke forbedres af den daglige brug af hårtørrer. Afslut derfor din styling med lidt shine-spray i hårets længder, som får det til at se glansfuldt og velplejet ud.

Til det kraftige hår:
Pleje:
Vælg en shampoo, der nærer og har en udglattende effekt. Den modvirker krus og gør dit hår blødt og medgørligt. Undgå hyppige hårvaske, men giv gerne håret conditioner i spidserne, hvis du skyller det. Har du krøller, bør du vælge en shampoo specifikt til krøllet hår, som har et højt indhold af fugt- og plejeingredienser. Vælg en conditioner med udglattende effekt, og ved krøllet hår en conditioner til krøller.
Brug 1 gang om ugen en hårkur, der nærer og udglatter det kraftige hår, og lad den virke 5 minutter. Der findes også olie-hårkure, som skal i det kraftige hår før hårvask og virke 5 minutter, hvorefter håret vaskes med shampoo. Det er en smagssag, om du vælger den ene frem for den anden, bare du vælger en hårkur og bruger den.
Styling:
Tæm krus og definer krøller med en stylingcreme, hårolie eller et silikonebaseret serum, der samtidig blødgør håret og giver det glans. Uanset hvilket produkt du vælger, er det en fordel at putte det i, mens håret er vådt, så det lettere fordeles og optages og dermed bedre modvirker krus. Lad det lufttørre så ofte som muligt, da varmen fra føntørring trækker fugt ud af håret og øger risikoen for krus. Samme produkter og fremgangsmåde er relevant for det kraftige hår uden krus. Det kraftige, krøllede hår bør slet ikke føntørres, da dette gør håret for stort og voldsomt.
SOS:
Hårolie er det kraftige hårs bedste ven, fordi det indkapsler fugten i håret og gør det blødt, smidigt og medgørligt. Dit hår har dog en mæthedsgrænse, så fyld kun på indtil det skinner og føles blødt. Det skal ikke fedte.

Du er velkommen til at komme ind i salonen, hvis der er noget du er i tvivl om med din hårtype eller pleje-/stylingprodukter.